AGJENSIA INTESVTIGATIVE ‘STOP KRIMI”: 4 VJET NE NDIHME TE SHTETIT

NGA ARBEN LAGRETA*

Drejtorit Ekzekutiv i Agjensisw Invetigative “Stop Krimi”, Fatmir Sena, ndwrmjet tw tjerash u shpreh: “ Agjencija Invistigative Stop krumi” është e llojit informues dhe sensibilizues për të prandaluar cdo gjë të paligjshme. Ajo shtrihet me antarë si brenda dhe dhe jashtë në Europë edhe ku është vlerësuar si e suksesshme në punën e saj. Duke u ndalur në këtë pikë, neve jemi vlerësuar nga partnerët tanë në Europë për punën tonë në favor të drejtësisë dhe të shtetit shqiptar.”

Sena: “Anëtarë t e agjensisë sonë janë angazhuar seriozisht për të mbledhur ndihma në ushqime dhe veshje për banorët e dëmtuar nga këto përmbytje, duke qenë kështu një mbështetje edhe në veprimtarinë e shtetit në këto situate emergjente. Viti 2018 do të jetë me të vë rtetë një vit i angazhimeve akoma më të më dha për Agjensinë Invetigative “Stop Krimi”.

Para pak ditësh është përkujtuar 4-vjetori i themelimit të Agjensisë Investigative “Stop Krimi” me seli në Tiranë , në një e Konferencen Kombetare të organizuar nga drejtuesot e kë saj agjensie në “Tirana Hotel International”.
Ishin të pranishëm drejtuesit, anëtarët dhe simpatizantët e kësaj agjensie investiguese si dhe mjaft personalitete të njohura të fushës së rendit dhe të sigurisë në vend.
Nën moderimin e Drejtorit të Koordinimit për Europën të kësaj agjensie si dhe në të njëjt ën kohë të ekspertit të sigurisë Bashkim Abazi, raportin pë r veprimtarinw 4-vjecare tw Agjensinë Investiguese “Stop krimi” e mbajti Drejtori Ekzekutiv i saj, Fatmir Sena.
Kanë diskutuar edhe drejtues të tjerë të kë saj agjensie si Drita Sefa, Koordinatore në marrdhë niet me biznesin, Desantila Domi, Shefe Koordinimi e kë saj agjensie me Francë n etj.
Vlen të pë rmendet prezenca nga të ftuarit e ish-Drejtorit të Pë rgjithshë m të Policisë së Shtetit, Veli Myftari i cili nga aana e tij pë rshë ndeti konferencë n me rastin e 4-vjetorit të krijimit të kë saj agjensie, ashtu si edhe Perlat Kurti, edhe ky ish funksionar i lartë i policisë .

Në fund të konferencës organizatorët bënë shpërndarjen e certifikatave të mirënjohjes për shumë kontributorë të kësaj agjensie ndër vite. Kështu u nderuan me këtë certifikata, Drejtori Ekzekutiv i kesaj agjensie Fatmir Sena dhe në vijim drejtues dhe anë tare tw tjerw të kësaj agjensie, e konkretisht: Bashkim Abazi, Zamira Mehaj, Drita Sefa, Desantila Domi, Arben Lagreta, Afërdita Ferracaku, Festim Sharanja, David Qenani, Spiro Bezhani, Firenze Moda, Merita Mehaj, Bukurije Hahmeti, Marjeta Karaj, Alketa Kopaci, Aderatik Ndrègjoni, Martin Cukeli, Shkelqim Braushi, Manjola Agaraj, Neljan Rushani, Migena Harizim, Dezdemona Porja, Kamber Ferhati, Dritan Kurti, Sajmir Doci, Sokol Micku, Enver Hasmuca, Valer Lubonja, Arkile Llapa, Lavdosh Selmani, Vjollca Blloshmi, Afrim Mavriqi, Arjan Hoxha, Met Ramazani, Geart Akli, Lindita Fejzo, Robert Miftar etj.

Ndë rkohë , sipas prononcimit të Drejtorit Ekzekutiv të Agjensisë “Stop Krimi” Fatmir Sena përsa i takon natyrës së aktivitetit të kësaj agjensie: “Në Konferencën Kombëtare të sotme pë r nder të 4-vjetorit të agjensisë sonë falenderuam të gjitha anwtarët e saj për bashkë punimin e tyre të frytshëm brenda dhe jashtë vendit . Agjenda jonë investigative është informuese dhe sensibilizuese kundër krimit, akteve terroriste, drogës, korrupsionit si dhe trafikimit të femrave dhe të fë mijëve. Në kë të kuadër ne kemi sensibilizuar opinionin publik duke shpërndarë fletëpalosje dhe kemi bërë një punë të mirë për parandalimin e fenomeneve që përmenda më lart jo vetëm me anëtarët tanë në Shqiperi por edhe jashtë . Agjensija Invistigative, informuese dhe sensibilizuese “Stop krumi”, terrori, droga, korupsioni, trafikimi i femrave dhe fëmijëve është e llojit informues dhe sensibilizues për të prandaluar cdo gjë të paligjshme. Ajo shtrihet me antarë si brenda dhe dhe jashtë në Europë, nga edhe ku është vlerësuar si e suksesshme në punën e saj. Duke u ndalurt në këtë pikë, neve jemi vlerësuar nga partnerët tanë në Europë për punën tonë cilwsore në favor të drejtësisë dhe të shtetit shqiptar.”

Ndërsa duke u ndalur në pe riudhën e fundit të përmbytjeve nw vend, Drejtori Ekzekutiv i Agjensisë Investiguese “Stop Krimi”, Fatmir Senaj informoi: “Anëtarë t e agjensisë sonë janë angazhuar seriozisht për të mbledhur ndihma në ushqime dhe veshje për banorët e dëmtuar nga këto përmbytje, duke qenë kështu një mbështetje edhe në veprimtarinë e shtetit në këto situate emergjente. Viti 2018 do të jetë me të vë rtetë një vit i angazhimeve akoma më të më dha për Agjensinë Invetigative “Stop Krimi”.

ARBEN LAGRETA

* Autori është Koordinator Rajonal i Veriut dhe për Marrdhëniet me Jashtë në Unionin e Gazetarëve Shqiptarë.

Comments

comments

-----