Tag Archives: Viron Kona

Gjoba

Tregim nga Viron Kona                                                              “I kam zgjedhur miqtë e mi,                                                               n`vështirësi, brenga,gëzime,                                                               s`ka, or s`ka, them, si ata,                                                               bashkë ndajmë edhe thërrime”.                                                                                            Autori -Po ia afroheshim Gosës së Kavajës, kur

Një rrugëtim magjeps në Veriun e Largët me Sokol Demakun

Nga Viron Kona   Zakonisht, për një vend mësohet në gjeografi dhe histori, por, që kur Selma Lagerlëf, mori “detyrën”, që nëpërmjet një libri artistik, t`u mësonte fëmijëve historinë e Suedisë, nisën dhe botime të

Zemra e zjarrtë e poetit, leksikografit dhe atdhetarit Sadulla Zendeli-Daja

Duke lexuar librin e S. Z. Dajës “Dëgjoni zemrën time!”, botuar nga “Toena”, paraqitur në Panairin e Librit, Tiranë, 17 nëntor  2017 Nga Viron Kona Ka disa vite që, krahas librave poetikë dhe fjalorëve të

Kur flet dhe shkruan me gjuhën e bilbilave

Recensent i librit  “Shitësi i vogël i kekëve” të shkrimtarit Viron Kona Nga Bashkim Saliasi             “Bilbilat zë bukur sfidojnë zërat çjerrës të egërsirave të pyllit” Një takim i rastësishëm afër ish stacionit të

“THASHË TË BËHEM DHE UNË POET”

-Vëllim me poezi nga Viron Kona- Nga Fran Gjoka Viron Kona është një ndër shkrimtarët më në zë për krijimtarinë e tij letraro-artistike për të rritur dhe fëmijë, ku spikat tregimi, novela, epigrami dhe romani.

Punën e nisur çoje gjer në fund

Nga Viron Kona                                           “Sa do të doja që dy prindërve,                                            t`mos ua thyeja zemrën kurrë,                                            por ç`e do se koha s`kthehet,                                            pendimi s`më bënë më punë!”                                                                               Autori                                                                        Teli ishte

Vallja e ujqërve

Nga Viron Kona   Në pikë të dimrit e të uritur, kur dëbora gjithçka mbulon, ujqërit nisin vallen e njohur: “Më i forti mbijeton !”   Njëri pas tjetrit rrotullohen, mprehin dhëmbët, ulërijnë, ai që

Ç`ti bëja moj nënë!

Dy poezi nga Viron Kona   Ç`ti bëja moj nënë! Porositë moj nënë, një për një  m`i dhe, veçse zemrës sime, një fjalë pse s`i the?   Ç`ti bëja moj nënë, kur erdhi si erë,

Këpucë me numër të vogël blini!

Nga Viron Kona   Rubrika  “Qesh, se s`qaj dot!”   Këpucë me numër të vogël blini! Njeriu, dihet ka shumë halle, dalin befas e radhë s`mbajnë, rreth e rreth si një gjeratore, na e sjellin

Fuçia

Tregim nga Viron Kona                                           “Mos iu përul kurrë “të fortit”,                                          shpinën ta shndërron në urë,                                          po të tregohesh i frikshëm,                                          të shtyp, mbi ty bënë rrugë”.                                                                          Autori (Nga libri