Tag Archives: Skifter Këlliçi

“KUJTIMET E MEHALLES SE VJETER”, ”PAS GJURMEVE” DHE NE, DY BINJAKET…

Mbresa në 80-vjetorin e lindjes sime dhe vëllait tim, Luanit Nga Skifter Këlliçi   Deri në moshën 29-vjeçare, në tetor  të vitit 1967,  nuk më kishte shkuar kurrë ndrmend se një ditë unë do të

RRETH GABIMEVE GJUHESORE NE ”FJALORIN E MADH FRAZEOLOGJIK ITALISHT-SHQIP”

 Pasojë e punës pa përgjegjësi të   Naim Ballës, njërit  prej  autorëve, dhe Viola Grillos, (diplomuar për rusisht në UT), me grupin e korrektoreve letrare   Nga Skifter Këlliçi     Së pari,  siç dëshmohet dhe

VEPER MADHORE E GJUHES SHQIPE

Shënime rreth “Fjalorit Frazeologjik Rusisht-Shqip” të Prof. Dr. Eshref Ymerit Nga Skifter Këlliçi   Nga fillimi i vitit 1955,  gjatë mësimit të gjuhës ruse në vitin e 4-tv të gjimnazit, mësuesja, na shpjegoi  disa fjalë

RENE I PAFAJSHEM NGA PLUMBA MIZORE

Me rastin e 100-vjetorit të pushkatimit të Themistokli Gërmenjit Nga Skifter Këlliçi   Më 9 nëntor  mbushet plot një shekull nga dita kur Sigurimi i Ushtrisë franceze e cila gjatë Luftës së parë Botërore kishte

“TIRANA” E GJUNJEZUAR NGA DIKTATURA KOMUNISTE

Dëshmi dhe përfundime rreth   përjashtimit të kësaj skuadre  nga kampionati i    futbollit, 50 vjet më parë Nga Skifter Këlliçi, komentator sportive i RTVSH-së (1959-99) Edhe tani më kujtohet mirëfilli ajo e martë e datës 27

AGOLLI- SHKRIMTAR I SHQUAR, POR MIDIS TE SHQUARISH…

Shënime nga Skifter Këlliçi   Pjesa e tretë dhe e fundit- C’nuk bëri dhe bëri Agolli pas vitit 1985 15 prill 1985. Diktatori Enver Hoxha “ngrë patkojtë nga dielli”…Por, ndërkohë, Shqipëria është mbuluar në heshtje

AGOLLI- SHKRIMTAR I SHQUAR, POR MIDIS TE SHQUARISH – 2

Shënime nga Skifter Këlliçi Pjesa e dytë-  C’mund të bënte më shumë Agolli? Për të shpjeguar dhe më mirë domethëien e  titullit të këtyre shënimeve, do të përdor vargje nga Agolli dhe nga disa poetë

AGOLLI- SHKRIMTAR I SHQUAR, POR MIDIS TE SHQUARISH – 1

Shënime nga Skifter Këlliçi Pjesa e parë- Një meritë e   e Agollit në fund të viteve 1950   Titulli  i këtyre shënimeve  është perifrazim i sentencës së njohur latine “ Primus inter parem”, që do