Tag Archives: Qerim Vrioni

Një portret i Petraq Kolevicës

Nga Qerim Vrioni Këtë fotografi (portret) të arkitektit, poetit, përkthyesit, intelektualit e, njëkohësisht mikut tim Petraq Kolevica, e kam bërë në shtëpinë e tij para rreth 14 vitesh. Ato kohë, gjatë bisedave të këndëshme me

Petraq Kolevica

Nga Qerim Vrioni     Këtë fotografi të arkitektit, poetit, përkthyesit, intelektualit e, njëkohësisht mikut tim Petraq Kolevica, e kam bërë në shtëpinë e tij para rreth 14 vitesh. Ato kohë, gjatë bisedave të këndëshme me

Kur festohej Njëvjetori i Pavarësisë

Shqipëria në vitin 1913 Nga Qerim Vrioni   Kjo fotografi i takon datës 28 Nëntor 1913, pra Njëvjetorit të Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë. Ajo paraqet mitingun festiv para ndërtesës së Qeverisë së parë shqiptare,

Mbi albumin fotografik “Berati” të Leon Çikës

Nga Qerim Vrioni Para se të flasim për albumin e arritur cilësor “Berati” të fotografit të njohur Leon Çika, lipset t’i hedhim një sy të shpejt zhvillimit të këtij qyteti që nga kohët e vjetra

Një tabelë për Urën e Goricës në Berat

Nga Qerim Vrioni     Gjatë një vizite në Londër, 4-5 vite më parë, kureshtja më çoi edhe në urën e njohur të saj mbi lumin Tamiz, me emrin “Tower Bridge”, një nga simbolet e

Lapidari i Beratit kushtuar Dëshmorëve të Kombit

Nga Qerim Vrioni        Ndër gjurmët që gërvish historia në mjediset publike,  lapidarët janë nga objektet më interesantë dhe më ndikues për njohjen e vlerave të paraardhësve. Përveç nivelit artistik dhe vlerave historike që

RRUGËT E FOTOGRAFISË SONË NË SYRIN E NJË STUDIUESI

Nga Miho Gjini  dhe Josif Papagjoni botuar në gazetën NACIONAL, 29 janar 2017     Fotografia, jo më si një zanat, si mjet fiksimi i figurës njerëzore, i sendeve e objekteve, i natyrës dhe i ngjarjeve

E bija e Gjon Palit në syrin e Kolë Macës

Nga Qerim Vrioni      Rrethimi  i   Shkodrës  (1912-1913)     Fotografia “E bija e Gjon Palit” (le ta quajmë kështu) është realizuar në Shkodër në fillim të shekullit XX, më saktësisht në vitin 1913 nga Kolë