Tag Archives: Prof. Dr. Eshref Ymeri

Bëj gajret, ore burrë i dheut

Nga Prof. Dr. Eshref  Ymeri Jeta është shkollë Mosmirënjohja është dobësi e karakterit (Gëte) Para pak ditësh, nga një shoku im i vjetër nga Tirana, me të cilin jam njohur para shumë vitesh, mora një

Sa për kujtesë qeverisë shqiptare dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Përmes internetit, u njoha me vendimin e qeverisë shqiptare të 17 dhjetorit 2017 për nderimin e ushtarëve grekë që u vranë në territorin shqiptar gjatë luftës italo-greke, nderim ky

VEPER MADHORE E GJUHES SHQIPE

Shënime rreth “Fjalorit Frazeologjik Rusisht-Shqip” të Prof. Dr. Eshref Ymerit Nga Skifter Këlliçi   Nga fillimi i vitit 1955,  gjatë mësimit të gjuhës ruse në vitin e 4-tv të gjimnazit, mësuesja, na shpjegoi  disa fjalë

Parlamenti i Kosovës, një shtojcë e parlamentit serb

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Dy fjalë për Kolonelin Laver Goxhaj   I dashur Kolonel Laveri, Analizën tuaj me titull “Ka një mijë mënyra të tradhtosh popullin”, të cilën ma dërguat sot me postë

Instituti i Studimeve Historike“Lumo Skëndo”përuron studimin“Rrugëtimi filozofik i Prof.Dr.Isuf Luzajt”i shkrimtares Vilhelme Vrana Haxhiraj

Nga Vlad Haxhiraj        Në datën 10 nëntor 2017, në ambientet e Institutit të Studimeve Historike”Lumo Skëndo” u bë paraqitja e studimit “Rrugëtimi filozofik i Prof.Dr.Isuf Luzajt” i autores Vilhelme Vrana Haxhiraj “Mjeshtre e

Shakaja serioze e një ambasadori

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri Para do kohësh, në njërën nga faqet e internetit, qe botuar njoftimi i mëposhtëm: “Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë në Bashkimin Evropian, Vladimir Çizhov (1953), ka deklaruar se vendi i

Me shoshë e vërteta kurrë nuk mbulohet

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri “E vërteta del gjithmonë mbi gënjeshtrën, ashtu si gjalpi del mbi ujin” [Servantes (Miguel de Cervantes Saavedra  1547-1616)]             Para do kohësh, miku im i nderuar, akademik Flori Bruqi,

Një shënim i shkurtër

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Në faqen e internetit “Voal” të ditës së sotme, lexova një njoftim me titull tronditës: “Tenori i njohur Agim Hushi braktis përfundimisht Shqipërinë: Më bëtë të më vijë turp

Nuk ngjit qimja në kadife

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Këto kohët e fundit, në faqet e internetit, qenë botuar disa artikuj me sulme, të shoqëruara me shpifje dhe me sharje të pahijshme kundër një personaliteti të shquar të

Mos u mërzitni, dr. Moikomi

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Në Portalin “Agjencioni Floripress” të datës 24 korrik 2017, lexova një ese interesante të dr. Moikom Zeqos, me titull “Mjaft më! Lëreni të qetë Skënderbeun”. Si një shkencëtar me