Tag Archives: Nue Oroshi

28 NËNTORI – DITA E FLAMURIT

Nga Prof. Dr. Muhamet SHATRI   Fjala e rastit në shënimin e Ditës së  Flamurit  dhe  105 vjetorit të Pavarësisë se Shqipër­isë, mbajtur më 26 nëntor 2017, në Qendrën Kulturore të Republikës së Kosovës në 

Turk e shka dora – dora a u bindët ore hora

Nga Nue Oroshi   Kohë më parë para disa kohesh, në shkrimet e mija analitike rreth situatës politike dhe strategjike të shqiptarëve në Evropën Juglindore pata alarmuar opinionin e gjërë gjithshqiptarë për një marrveshje të

Shumica nuk është gjithmonë e vërteta, por e vërtet është se shumica vendos

Nga Nue Oroshi   Më 8 Korrik 2017 në opinionin e gjerë shqiptarë e pata shpërndarë një shkrim timin analitik se si duhet të zhvillohen bisedimet në mes të partive politike shqiptare që të mos

Çamëria dhe marrëdhënjet shqiptaro- greke nëpër shekuj

Fjala e Hapjes e Mr.sc. Nue Oroshi Kryetar i Shoqates se Intelektualeve Gjithshqiptar “Trojet e Arbrit“ Gjirokastër 4 qershor 2017   Të nderuar pjesëmarrës zonja dhe zoterinj, Kam nderin që pikerisht sot në këtë ditë