Tag Archives: Luan Çipi

KURBETI DHE SHQIPËRIA

Nga Luan Çipi   Kurbeti, s’ka lindur koti Po, për halle e për nevojë, Kush është ca burrë i zoti,  Shton pasuri e përvojë!   Emigruan të parët tanë, Larg në Amerikë ikën, Krahë e

ABAZ KUPI, NJË TJETËR KULM TRIMËRIE

Në 42 vjetorin e vdekjes Nga Luan Çipi Abaz Kupi, i njohur për shumë kohë si “Bazi i Canes”, ishte një tjetër personazh i rëndësishëm që dominoi situatën politike në Shqipëri, me kulmin e vet

HAXHI BANI, NJË BURR I RRALLE VLORE

Jetëshkrim i shkurtër, nga Luan Çipi   Kam dashur qysh herët të shkruaj për Haxhi Ali Banin, jo thjesht si një detyrim familjar, (jo se ishte babai i Hanëmes, gruas time, pra vjehrri im i

PSE S’ MERREM ME POLITIKË

Nga Luan Çipi   Kam pasur mendim kaherë Mos t’merrem me politikë, “Shqiptaria”, më bënë nder, E mbaj kokën lart pa frikë.   E kam porosi nga baba: “Mos u fut n’ asnjë parti, Mos

28 NËNTORI 2017

Nga Luan Çipi   Këtë vit, njëzetetetë nëntori, Dita m’e madhe e Shqiptarëve, Erdhi e mbarë, gëzim na solli, Kujtime e mall prej të parëve:   Në krye, vlonjat Ismaili, Nga Malësia, Luigj Shkodrani Nga

PSE SHKRUAJ?

Nga Luan Çipi   Shkruaj që diç të tregoj, Një model, një shëmbëlltyrë, Dituri, dritë të përçoj, Të përcjell ç’ është më e mirë.

DY PLEQ TË NDERUAR

Nga Luan Çipi   Dëshirë pata për të shkruar, Për të folur e treguar Dy reshta, pleqve të shquar. I sodis, mallin pa shuar: Barba Nakua dhe Sotira, Prind të familjes Gjyzari, S’harrohen çastet e

KU PO SHKON, PRINCESHA VLORË?

Nga Luan Çipi   Deti mbushur me vaporë, Dhe ndërtimet ecin varg. Ku po shkon, princesha Vlorë, Më e bukura përqark?   Ti, po shtrihesh drejt Orikut, Brigje e kodra pushton, Gjallërojnë Adriatikut, Djemtë që

TAKIM ME DR. PROF. MINELLA PAPAJORGJIN

Nga Luan Çipi   Në dt.11 Tetor 2017, në Restorant “Tepelena” Tiranë, me nismën e ekonomistit vlonjat Niko Gjyzari, u organizua një drekë pune, me vëllezërit Papajorgji, Harillën dhe Minellën. Si shkak ishte përcjellja e

STATUJA E SKËNDERBEUT NË MIÇIGAN

Nga Luan Çipi   Diku, në mes të Amerikës, në Miçigan, Madhështor mbi kalë, rri Skënderbeu, Dhuratë prej shqiptarëve amerikanë, Shtatorja gjigande, ka ndriçuar dheun.   Vendosur mbi  një bazament të lart, Gjergji, kalëron me