Tag Archives: Kadri Tarelli

TINGUJT E ADRIATIKUT. FESTIVAL TALENTESH

Nga Kadri Tarelli   Pak ditë kanë kaluar nga festimi madhështor i 70-vjetorit të krijimit të Qendrës Kulturore të Fëmijëve të Durrësit dhe 20-vjetorit të Festivalit Folklorik Ndërkombëtar të Valleve dhe Lojërave për fëmijë, “Luajmë

ZILI DO TA KISHA DHE NJË MURG

Nga Kadri Tarelli Libri dhe Ilirian Zhiti janë me fat, pasi kuvendi për përurimin e librit, po mblidhet sot në Durrës, më, 19, të vjeshtës së dytë, në ditën e lumturimit të Nënë Terezës, Shenjtores

SHPIRTI I TIJ DO TË FESTOJ BASHKË ME NE

Drejtori ynë Jusuf Hoti, dyzet vjet në drejtim Nga Kadri Tarelli Me pikëllim e dhimbje në shpirt e zemër, përcollëm për në banesën e fundit Jusufin, njeriun tonë të dashur, mësuesin dhe drejtuesin veteran të

ARSIMI SHQIP NË SUEDI

Monument mësuesve të mërgatës shqiptare Nga Kadri Tarelli, Durrës   Ndjek me vëmendje shkrimet që publikohen shpesh nëpër faqet e shtypit të shkruar dhe në portalet e internetit, lidhur me arsimin shqip të fëmijëve të

Mitrovica, qëndresë dhe paqe

Mbresa nga vizita një ditore në Mitrovicë, më 19 gusht 2017 Nga Viron Kona   Më 19 gusht  2017, së bashku me sociologun e njohur shqiptar prof. dr. Zyhdi Dervishi, me studiuesin dhe gazetarin Nuri

SOFRA POETIKE NË FAMILJEN HAXHIRAJ

Nga Kadri Tarelli   Në të dalë të fundpranverës, Maj 2017, një grup prej pesë vetësh, Nikolla Spathari, kryetar i klubit të shkrimtarëve dhe artistëve të Durrësit, Agim Bajrami poet i njohur, Vladimir Muça poet

NUK I HEQ DOT TAPËN, LËPIN DHE THYEN SHISHEN E VERËS

Vilhelme Vranari në librin “Çmimi i dualizmit” Nga Kadri Tarelli   E lexoj dhe e rilexoj novelën “Çmimi i dualizmit”, të shkrimtares tashmë të shumënjohur Vilhelme Vranari, ose Vivra, një pseudonim i kombinuar bukur, që

FRYMËZIM, DASHURI, DHIMBJE, JETË E ATDHE, NË KRIJIMET E POETEVE E SHKRIMTAREVE TONA

Meditim mbi librin “Kur flasin zemrat”. Shkruar nga Murat Gecaj Nga Kadri Tarelli   Para pak kohësh, në një takim miqsh në Durrës, Dr. prof. Murat Gecaj më dhuroi librin e tij të botuar së

NUK MUNDET DIELLI, EDHE PSE VONË LIND!

Kuvendim mbi librin “Dielli i Vonë” të poetes Merita Thartori (Kuçi) Nga Kadri Tarelli Poeten merita Thartori (Kuçi), e dipllomuar për letërsi, e kam njohur vite me parë në veprimtaritë e përbashkëta letrare artistike, që

Ç’ MERAK E TRETI DRITEROIN?

Meditim mbi epitafin e tij Nga Kadri Tarelli   Durrës më 10. 03. 2017 Ka pak kohë që Dritero Agolli, shkrimtari dhe poeti i shumënjohur ndër shqiptarët, ndërroi jetë për të mbetur i përjetëshëm në