Tag Archives: Fritz Radovani

BAJRAM CURRI SHTYLL’ E NACIONALIZMIT

Nga Fritz Radovani   MARS 1925: SHQIPNIA NË ZI… ■Dhe, këte Shqipni, nuk e kam gjetë kund ma sakt se tek Don Lazer Shantoja. … “Nji plakë dhe nji gocë kjajnë përditë në Shkoder… Nji

“REVOLUCIONARI I 1967” ISHTE VETEM TERRORIST

Nga Fritz Radovani   PAPA GJON PALI II ka thanë: “Ajo që ka ngja në Shqipni, të dashtun Vëllazën dhe Motra, nuk asht pa kurrë në historinë e njerëzimit…” ■Kjo godinë asht THERTORIA e Enver

DHURATAT PER STALININ E TITON NGA MUZEU I FRETENVE

 “Ajo që ka ngja në Shqipni, të dashtun Vëllazën dhe Motra, nuk asht pa kurrë në historinë e njerëzimit…” PAPA GJON PALI II Nga Fritz Radovani   SHKODER 1945 – JANAR… ■Duhej “thye” brilanti i

KU MUNGON AT GJERGJ FISHTA

S’ KA  SHQIPTARË  SE… “HANË  ME  GISHTA” Pjesa VI Nga Fritz Radovani   PAPA GJON PALI II ka thanë: “Ajo që ka ngja në Shqipni, të dashtun Vëllazën dhe Motra, nuk asht pa kurrë në

VAZHDOJ ME PA YLLIN SHQIPTAR !

Nga MARTIN  CAMAJ  (21 KORRIK 1925 – 12 MARS 1992)                   LARG ATYNE QË FLASIN SI UNË   Fishkllim ere ndër shelqe të ngrime me ujna prrojesh veshtoj, te zanafillja, truemje se si i

SHKOLLA SHQIPTARE “PA DYER’ E DRITARE” – 5

PAPA GJON PALI II ka thanë: “Ajo që ka ngja në Shqipni, të dashtun Vëllazën dhe Motra, nuk asht pa kurrë në historinë e njerëzimit…” Nga Fritz Radovani   ■Ishte e vështirë me shpetue nga

KJO ASHT DITA E MËSUESIT SHQIPTAR

1 DHJETOR 1909 HAPET  SHKOLLA  NORMALE  ELBASAN Nga Fritz Radovani   SHKOLLA SHQIPTARE NORMALE E ELBASANIT U HAP ME 1 DHJETOR 1909. DREJTORI I PARË I SAJ ASHT KENË ATDHETARI LUIGJ GURAKUQI. Mbas Kongresit të

SI E SULMOI FAMILJEN PPSH ME SIGURIMIN E SHTETIT ANTISHQIPTAR

Nga Fritz RADOVANI Pjesa e IV   PAPA GJON PALI II ka thanë: “Ajo që ka ngja në Shqipni, të dashtun Vëllazën dhe Motra, nuk asht pa kurrë në historinë e njerëzimit…”   1967 “REVOLUCIONI

FAMILIA SHQIPTARE DHE AJO “REVOLUCIONARE E 1967”

Nga Fritz RADOVANI: Pjesa e III PAPA GJON PALI II ka thanë: “Ajo që ka ngja në Shqipni, të dashtun Vëllazën dhe Motra, nuk asht pa kurrë në historinë e njerëzimit…” ■Familja Shqiptare asht guri

KUR NJERIU ASHT VETEM SHIFER..?! Pjesa e dytë

Nga Fritz Radovani PAPA GJON PALI II ka thanë: “Ajo që ka ngja në Shqipni, të dashtun Vëllazën dhe Motra, nuk asht pa kurrë në historinë e njerëzimit…” ■“UJË TUE SHTERRË, NA TUE U MBYTË…”,