Tag Archives: Bashkim Saliasi

Tomorri-Mal i shenjtë

Nga Bashkim Saliasi Në Tomorr ku Dielli zë e  ulet, Gjithë Natyra ngado buzëqesh, Para tij Shpiragu me respekt përulet, Adriatiku me dallgë e përshëndet. Yje e Hënë për çdo natë, Kokën mbi supe të tij

NE GREQI, KUR NE ISHIM PESË SHOKË

Nga Nuri Dragoj   Bashkim Saliasi, në librin e vet “Ne ishim pesë shokë”, përshkruan vuajtjet e emigrantëve shqiptarë, duke udhëtuar për në Greqi, me qëllim që të garantonin bukën e gojës së fëmijëve të

Kur flet dhe shkruan me gjuhën e bilbilave

Recensent i librit  “Shitësi i vogël i kekëve” të shkrimtarit Viron Kona Nga Bashkim Saliasi             “Bilbilat zë bukur sfidojnë zërat çjerrës të egërsirave të pyllit” Një takim i rastësishëm afër ish stacionit të

“Mësueskat”

Tre skica nga Bashkim Saliasi   “Mësueskat” Thanë se ishin mësuese. Hipën në autobus sa kalova shkollën e vjetër në Kamëz, porsa u ulën në fund të autobusit gjithë potere ia nisën nga thashethemet. Flisnin

Shkolla 9-vjeçare “Vëllazërimi” në 20 vjetorin e saj

“Nuk ka qëllim më të bukur, sesa të punosh që njerëzit që do të vijnë më pas, të jenë më të lumtur sesa ç’ishim ne”.                                                                       Sharl Lui Monteskie Nga Bashkim Saliasi 5 Maji, një