Tag Archives: Aurel Dasareti

Shqipëria është mbretëria qiellore

Nga Aurel Dasareti   Shqiptarët flasin shpejt dhe veprojnë ngadalë. Ajo çka është aq e mirë me Shqipërinë, është formati i vendit tonë. Është e vogël dhe e lehtë për t`u kuptuar, dhe e shkurtër

Bandat e humbësve të përjetshëm

Nga Aurel Dasareti   Mallkim i rëndë, poshtërim gjithëkombëtar dhe turp që shqiptarët të gjunjëzohen para mafiozëve shqipfolës dhe pushtuesve të huaj. Me poshtërimin kombëtar, shpërbërjen e shtetit dhe mjerimin shoqëror, duhet të ketë shumë

Rambo udhëheq Kosovën

Nga Aurel Dasareti   Kosova udhëhiqet nga një krijesë i pa dije, injorant i hutuar i cili ka ardhur në një rol që nuk e zotëron. *** Rambo është një qenie e gjallë që objektivisht

Ne që shitëm vendin

Nga Aurel Dasareti* Bota shqiptare është plotë me njerëz esëll të cilët sillen sikur asnjëherë nuk kanë bërë diçka tjetër përveç se ta kalojnë jetën të dehur. Fatmirësisht, shumica janë atdhedashës, por duhet të jenë të

Shqipëria mohon dhe e hedh poshtë historinë e vet

Nga Aurel Dasareti*   Kur historia falsifikohet, lëndohet kujtesa e rëndësishme kolektive e shoqërisë. Unë në asnjë rrethanë nuk do ta vënja veten time në një situatë, që të bëhem personalisht i pasur në kurriz

Bastard – dhe krenar për atë

Nga Aurel Dasareti*   Dy muaj më parë një ushtarak perëndimor vrau me snajper një luftëtar (terrorist) të ISIS nga një distancë prej 3 kilometra dhe 54 metra. Kjo është një rekord i ri në

Terror i përditshëm nga myslimanët e importuar

Nga Aurel Dasareti*   Dënimi me Vdekje për Terrorizëm dhe Tradhti ndaj Vendit duhet të ketë në gjithë Evropën! Terrorizmi nuk duhet të matet vetëm në numrin e të vdekurve, por në numrin e ëndrrave të

Forca e unitetit

Nga Aurel Dasareti* Arti i të jetuarit është më i ngjashëm me një ndeshje mundjeje se një valle. Shqiptari duhet të jetë i përgatitur; i qëndrueshëm në këmbët e tij dhe i patundshëm si shkëmb

Mungesa e aftësisë për të gjykuar

 Nga Aurel Dasareti*    Njeriu pa asnjë vlerë kombëtare, njeriu që i nënshtrohet të huajit dashakeq, njeriu që nuk e përfillin fare në shoqërinë e vet. Kush është ai? Askush. Pavarësisht nga shanset e dobëta që

Feja e paqes godet përsëri

Nga Aurel Dasareti* Evropa përsëri nën sulm. Së shpejti do të fillojnë edhe turqit, sipas sulltanit të çmendur të tyre i cili në Ankara deklaroi para gazetarëve: “Evropianët askund nuk do të ecin të sigurt