Një lajm që na mbush me gëzim

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri

 

Sot në mëngjes, sapo hapa kompjuterin, u njoha me një lajm mjaft të gëzuar për lirimin e gjeneralit Ramush Haradinaj, të cilin moderatori i mirënjohur Prof.dr. Flori Bruqi, e kishte botuar në Portalin “Agjencioni Floripress”.

Ky është një lajm mjaft i rëndësishëm për mbarë kombin shqiptar, sepse është fjala për lirimin e heroit të Luftës së Kosovës. Ky është një lajm fort i hareshëm që i mbush me gëzim dhe optimizëm të gjithë ata shqiptarë që e kanë të shtrenjtë Çështjen e Ribashkimit të Trojeve Tona Etnike. Ndalimi i paligjshëm i gjeneralit Ramush Haradinaj nga ana e autoriteteve franceze, dëshmon më së miri se politika franceze, që gjatë kohës së bombardimeve të NATO-s kundër Serbisë, në heshtje, ka mbajtur anën e Millosheviçit. Fakti që ushtarakët francezë njoftonin paraprakisht autoritetet serbe për trajektoret e bombardimeve të NATO-s, tregon fare qartë se pas ushtarakëve francezë fshihej politika franceze, e bashkërenduar me Moskën dhe me Beogradin. Nëse politika franceze do të mbronte me të vërtetë vlerat e demokracisë, ajo duhej të merrte parasysh me domosdo krimet e rënda që kreu banda e Millosheviçit në Kosovë, e përfaqësuar nga Shesheli dhe Arkani. Ato krime ishin kopje e krimeve që shovinizmi shtazarak serb pati kryer kundër kombit shqiptar gjatë luftërave ballkanike. Me ndalimin e gjeneralit Ramush Haradinaj, politika franceze vërtetoi në praktikë se ajo, në qëndrimin ndaj kombit shqiptar, është radhitur në të njëjtën barrikadë me Beogradin dhe me Moskën, armiqtë tradicionalë të etnisë shqiptare. Kjo është arsyeja kryesore që Parisi zyrtar nuk e çan kokën absolutisht për ata kriminelë me damkë të Beogradit, të cilët, megjithëse masakruan rëndë popullin shqiptar të Kosovës, vranë me dhjetra mijë qytetarë të pafajshëm, i groposën në varre masive, bënë shkatërrime të përmasave biblike dhe përdhunuan 20 mijë femra, sot bredhin të lirë nëpër Evropë dhe në mbarë botën. Ndalimi i gjeneralit Ramush Haradinaj nga autoritetet franceze, në përputhje me vijën politike franceze përkrah Beogradit dhe Moskës, vërteton në praktikë se pas përfundimit të Luftës në Kosovë, Parisi u rreshtua plotësisht në anën e Serbisë, duke u bërë mbështetje e fuqishme e bashkëpunëtorëve të ngushtë të Millosheviçit që kanë hipur dhe zbritur nga pushteti gjatë këtyre 18 vjetëve të fundit. Prandaj nuk ka asgjë për t’u habitur nëse nesër-pasnesër mund të marrim vesh që këta bashkëpunëtorë të Millosheviçit, Parisi mund t’i dekorojë me medaljen e Kalorësit të Legjionit të Nderit, ashtu siç ka nderuar Manuel Noriegën, Vladimir Putinin, Bashar Al-Asadin, Ali Bongon – presidentin e Gabonit, Ben Nayefin – princin trashëgimtar të Arabisë Saudite. Me ndalimin e gjeneralit Ramush Haradinaj, Franca ka fyer rëndë veprën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe ka shkelur me këmbë autoritetin e popullit shqiptar të Kosovës. Prandaj klasa politike e Tiranës dhe e Prishtinës duhet të mendojnë thellë për ngritjen e autoritetit të Kosovës, i cili mund të arrihet nëpërmjet ribashkimit me Republikën e Shqipërisë. Klasa politike shqiptare duhet ta bëjë realitet ëndrrën e popullit shqiptar për ribashkim kombëtar, ëndërr që shprehet shkoqur fare në këngën me titull “Kurrë s’i ndan shqiptarët kufini”, të ekzekutuar mjeshtërisht nga këngëtarët e talentuar Pëllumb Vinca dhe Marie Lajçaj. Këtu po mjaftohem vetëm me citimin e refrenit të kësaj kënge:

Trojet thrrasin me nji za:

Pa u bashku s’durohet ma,

Ka ardh dita si kem dasht,

Kang’ e zemna me i ba bashkë.

Kurrë për jetë s’i qajm’ do halle

Për pa i thanë Shqipni e Madhe,

Pa na e kthy borxhin Evropa

Që na ndau në copa-copa.

Me qëndrimin që mbajti ndaj gjeneralit Ramush Haradinaj, duke e mbajtur të izoluar për gati katër muaj (që prej 04 janarit), politika franceze u rreshtua kundër Tribunalit të Hagës, e cila e pati nxjerrë të pafajshëm dy herë. Kësisoj u dëshmua përsëri e përsëri se gjatë periudhës së luftës banditeske që krimineli Millosheviç ndërmori kundër popullit shqiptar të Kosovës dhe pas përfundimit të saj, politika franceze, faktikisht, ka qenë dhe vazhdon të jetë e rreshtuar përkrah shovinizmit serbomadh.

Santa Barbara, Kaliforni

27 prill 2017

 

 

 

 

Comments

comments