Saranda Halsted ambasadorja e vogël e Shqipërisë

Nga Keze Kozeta Zylo

Ambasadorja Saranda Halsted flet para nxënësve dhe mësueses amerikane në Long Island për Sarandën qytetin nga ka marrë emrin si dhe tregon foto rreth Shqipërisë.

Këtë javë ajo quhet VIP i javës, dhe ekspozon nëpërmjet punës së saj me foto dhe spjegime përkatëse gjithçka që ajo ka menduar.

Në linjën e parë Saranda ndodhet midis Flamurit Shqiptar dhe Flamurit Amerikan.

Ajo vërtetë nuk është emëruar nga qeveria shqiptare si ambasadore, por emërimin më të sinqertë dhe me dashurinë nga palca e shpirtit ajo e ka marrë nga pagëzimi i prindërve të saj me emrin aq të bukur Saranda.

Saranda e përzgjedhur si VIP i javës ka qenë cicerone e vogël e qytetit të magjishëm të Sarandës, por me peshë sa kalaja e Butrintit, sepse u solli shumë nxënësve amerikan një qytet shqiptar që nuk e kishin njohur më parë.

Sa krenar u ndjemë si gjyshër me ty Saranda, e ëmbla jonë!

Long Island, New York

7 shkurt, 2018

 

Comments

comments